Het Wiel 2023-1

Gepubliceerd op 14 maart 2023 door redactie Het Wiel

Emmense Bouke laat van zich horen …en hoe! Hij heeft een stem die wereldwijd monden doet openvallen. Weet met even veel gemak het publiek met rustige nummers te raken, als met up-tempo nummers waarbij hij niet alleen zichzelf maar ook zijn band opzweept het uiterste eruit te halen. Het had niet anders gekund of Bouke […] Lees verder »

Het Wiel 2022-6

Gepubliceerd op 22 december 2022 door redactie Het Wiel

Stichting start rechtszaak tegen gemeente Den Haag De Escamplaan probeert ze nog altijd te vermijden. Het roept te veel nare herinneringen op aan de plek waar ze thuis was en die onder dwang is ontruimd, zegt Ciska Semler, voorzitter van de nog jonge stichting Sinti, Roma en Reizigers. Gesteund door advocaten van PILP en Houthoff […] Lees verder »

Het Wiel 2022-5

Gepubliceerd op 1 november 2022 door redactie Het Wiel

Oppermachtig motorcrosser Nancy van de Ven  Voor Nancy van de Ven (24) uit Vlissingen is 2022 een jaar vol overwinningen geworden. Ze heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er voor vrouwen te winnen valt in een van oudsher mannensport. Ze is Nederlands kampioen, Italiaans kampioen én als eerste Nederlandse vrouw wereldkampioen motorcross.  In Tonny zoekt […] Lees verder »

Het Wiel 2022-4

Gepubliceerd op 23 september 2022 door redactie Het Wiel

NHG hypotheek voor woonwagens ver onder de maat Kun je anno 2022 nog een hypotheek afsluiten voor een nieuwe energiezuinige woonwagen? Je zou zeggen van niet als je de voorwaarden van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) bekijkt. Terwijl woonwagens de afgelopen twee jaar een stuk duurder zijn geworden, is het te lenen bedrag nauwelijks meegestegen. […] Lees verder »

Het Wiel 2022-3

Gepubliceerd op 16 mei 2022 door redactie Het Wiel

Hoe gaat het nu met… Rafael van der Vaart In zijn loopbaan als profvoetballer zat hij toch al nooit verlegen om doelpunten, maar zijn meest spectaculaire goal was waarschijnlijk de acrobatische backheel goal in een wedstrijd van Ajax tegen Feijenoord in 2003. Het vraagt om snel kunnen schakelen, om in een fractie van een seconde […] Lees verder »

Het Wiel 2022-1

Gepubliceerd op 14 maart 2022 door redactie Het Wiel

Eindhoven gaat wachtlijst aanpakken De gemeente Eindhoven wil het aantal standplaatsen voor woonwagens uitbreiden met 48. Voorlopig zonder nieuwe locaties aan te leggen. Doel is de standplaatsen in te passen op de bestaande locaties. Families willen bij elkaar wonen, zegt gemeentelijk programmamanager Jack van der Bent.   Hoe gaat het nu met…René Otto Tijdens de […] Lees verder »

Het Wiel 2021-6

Gepubliceerd op 24 december 2021 door redactie Het Wiel

Harderwijkers hopen op groot nieuw centrum Het college van B en W van Harderwijk heeft de koers uitgestippeld voor nieuw woonwagenbeleid. Uitgangspunt is de huidige 56 standplaatsen uitbreiden met 65 tot 85 plekken. Als het aan de bewoners ligt, komen die op één grote nieuwe locatie, met een eigen clubhuis en bij voorkeur op de […] Lees verder »

Het Wiel 2021-5

Gepubliceerd op 23 november 2021 door redactie Het Wiel

De moeizame strijd van de Bosland-bewoners De gemeente Lansingerland stelt participatie van haar inwoners hoog in het vaandel. Maar dat lijkt niet zozeer te gelden voor de bewoners van woonwagenlocatie Bosland in Bergschenhoek. Ze mogen wel om tafel met de gemeente, maar voelen zich niet gehoord. Bovendien biedt de gemeente niet die informatie op basis […] Lees verder »

Het Wiel 2021-4

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 door redactie Het Wiel

Goed voorbeeld: Nieuw woonwagenbeleid Hoogeveen De gemeenteraad Hoogeveen heeft koppen met spijkers geslagen. Geen ellenlang debat meer over het voorgelegde nieuwe woonwagenbeleid en verder op 9 september; meteen over tot stemming. Zo kwam het dat in de raadsvergadering van 26 augustus unaniem het ja-woord werd gegeven aan de voor woonwagenbewoners zo gewenste omslag van beleid. […] Lees verder »

Het Wiel 2021-3

Gepubliceerd op 28 juli 2021 door redactie Het Wiel

Nauwelijks extra woonwagenstandplaatsen aangelegd Minister teleurgesteld De afgelopen jaren zijn er nauwelijks extra woonwagenstandplaatsen aangelegd. Ook hebben nog weinig gemeenten woonwagenbeleid. Dat is de weinig verrassende uitkomst van de Herhaalmeting Woonwagenstandplaatsen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In een brief aan de Tweede Kamer schrijft demissionair minister Kajsa Ollongren teleurgesteld te zijn […] Lees verder »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.