Het Wiel 1-2024

Gepubliceerd op 2 mei 2024 door redactie Het Wiel

Ruim 30 jaar wachten op een plek in Westland Ze bestaan nog; gemeenten die niet onder stoelen of banken steken dat ze geen enkele boodschap hebben aan verworven rechten van woonwagenbewoners. Ondanks uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, het Beleidskader van BZK, een oordeel van het College voor de Rechten […] Lees verder »

Het Wiel 6-2023

Gepubliceerd op 17 januari 2024 door redactie Het Wiel

Uit de woonwagen gegroeid Soms gebeurt er iets in het leven dat niet gepland, wel heel welkom is en tegelijkertijd voor een dilemma zorgt. Een baby’tje op komst, in een woonwagen waar ze al met z’n zessen wonen en met aanhang erbij met z’n achten. ‘Dat wordt gewoon echt te krap’, zegt Riek uit Hardinxveld-Giessendam. […] Lees verder »

Het Wiel 5-2023

Gepubliceerd op 31 oktober 2023 door redactie Het Wiel

Rechtszaak en uitbreidingsplan Den Haag De Stichting Sinti, Roma en Reizigers mag de rechtszaak tegen de gemeente Den Haag voortzetten. De gemeente wilde dit voorkomen door te stellen dat de stichting niet voldoet aan allerlei eisen en daarom niet mag procederen namens de achterban. Maar daar ging de rechter niet in mee, tenminste voor een belangrijk […] Lees verder »

Het Wiel 2023-4

Gepubliceerd op 20 september 2023 door redactie Het Wiel

Stapelbare en schakelbare gasloze woonwagen Jarenlang heeft ze erop gewacht, en 20 juli was het dan zover. Met de overhandiging van de sleutels door woningcorporatie Wooninc. kon Yvon haar eerste treden zetten in haar gloednieuwe huurwoonwagen in Eindhoven. Geen gewone woonwagen, maar een gasloze die geschakeld en gestapeld kan worden. Het achterliggende idee daarbij is […] Lees verder »

Het Wiel 2023-3

Gepubliceerd op 3 augustus 2023 door redactie Het Wiel

Tudderenderweg wordt uitgebreid Een kleine stap vooruit in Sittard. Het grootste woonwagencentrum in de stad krijgt er elf standplaatsen bij. De bewoners zijn blij, maar het is nog niet voldoende. Zij willen dat er maximaal uitgebreid wordt, en dan is er plek voor nog vijf extra standplaatsen. Probleem is dat de provincie Limburg het terrein […] Lees verder »

Het Wiel 2023-2

Gepubliceerd op 16 mei 2023 door redactie Het Wiel

Frans en Sieneke op theatertour: ‘Zet ons in een lege zaal en het is feest’ Ze worden twee iconen van het Nederlandstalige levenslied genoemd en dat is niet voor niks. Frans Bauer en Sieneke Baum-Peeters hebben allebei hun sporen op dit gebied meer dan verdiend. Ze werkten al eerder samen en dat smaakte naar meer. Eind […] Lees verder »

Het Wiel 2023-1

Gepubliceerd op 14 maart 2023 door redactie Het Wiel

Emmense Bouke laat van zich horen …en hoe! Hij heeft een stem die wereldwijd monden doet openvallen. Weet met even veel gemak het publiek met rustige nummers te raken, als met up-tempo nummers waarbij hij niet alleen zichzelf maar ook zijn band opzweept het uiterste eruit te halen. Het had niet anders gekund of Bouke […] Lees verder »

Het Wiel 2022-6

Gepubliceerd op 22 december 2022 door redactie Het Wiel

Stichting start rechtszaak tegen gemeente Den Haag De Escamplaan probeert ze nog altijd te vermijden. Het roept te veel nare herinneringen op aan de plek waar ze thuis was en die onder dwang is ontruimd, zegt Ciska Semler, voorzitter van de nog jonge stichting Sinti, Roma en Reizigers. Gesteund door advocaten van PILP en Houthoff […] Lees verder »

Het Wiel 2022-5

Gepubliceerd op 1 november 2022 door redactie Het Wiel

Oppermachtig motorcrosser Nancy van de Ven  Voor Nancy van de Ven (24) uit Vlissingen is 2022 een jaar vol overwinningen geworden. Ze heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er voor vrouwen te winnen valt in een van oudsher mannensport. Ze is Nederlands kampioen, Italiaans kampioen én als eerste Nederlandse vrouw wereldkampioen motorcross.  In Tonny zoekt […] Lees verder »

Het Wiel 2022-4

Gepubliceerd op 23 september 2022 door redactie Het Wiel

NHG hypotheek voor woonwagens ver onder de maat Kun je anno 2022 nog een hypotheek afsluiten voor een nieuwe energiezuinige woonwagen? Je zou zeggen van niet als je de voorwaarden van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) bekijkt. Terwijl woonwagens de afgelopen twee jaar een stuk duurder zijn geworden, is het te lenen bedrag nauwelijks meegestegen. […] Lees verder »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.