Voorbeeldbrief gemeente voor meer woonwagenstandplaatsen

Gepubliceerd op 12 oktober 2018 door redactie Het Wiel

Op verschillende plaatsen in het land wordt nu gedemonstreerd voor het weer bewoonbaar maken van gebarricadeerde standplaatsen. En voor meer standplaatsen. In gemeenten waar bewoners vaak al een jarenlang gevecht achter de rug hebben, zelfs rechtszaken hebben gewonnen, is het geduld op. Begrijpelijk.

Toch is het de vraag welk effect de demonstraties, waarbij caravans op leegstaande standplaatsen worden gezet, gaan hebben. Dat kan positief zijn in sommige gemeenten, maar ook een averechts effect hebben. Zeker als acties zogezegd ‘uit de lucht komen vallen’. Met andere woorden: zonder dat er al gesprekken met de gemeente zijn geweest over de standplaatsen. Bovendien staan er misschien al mensen (langer) op een wachtlijst die er ook graag willen wonen, en die nog in gesprek met de gemeente willen of al zijn.

Wat te doen als u een standplaats wilt

Wat u in elk geval kunt en ook moet doen als u een standplaats wilt, is u inschrijven bij de gemeente. En vervolgens in gesprek gaan met de gemeente. Aan de hand van het nieuwe beleid zoals de minister van Binnenlandse Zaken dat heeft gepresenteerd. Advocaat Sjoerd Jaasma heeft daarvoor nu een duidelijke voorbeeldbrief geschreven die u zo kunt overnemen, een zogenaamd ‘raadsadres’. Een raadsadres is een brief aan de gemeenteraad waarop de raad ook moet reageren. Het enige dat u zelf nog moet doen is de brief aanpassen met uw persoonlijke gegevens. En ondertekenen, want zonder ondertekening is de brief niet geldig. U kunt hem hier downloaden: voorbeeldbriefstandplaatsennieuwbeleid 

 

 

Reacties

Geef een reactie

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.