Ook gipsy muziek inspireert IJsbeelden Festival

Gepubliceerd op 4 januari 2017 door redactie Het Wiel

Nog op zoek naar een leuk uitje voor de hele familie in de kerstvakantie? Maak dan een ijskoude ontdekkingsreis door de geschiedenis van de muziek, maar ook langs bijvoorbeeld een locomotief of woonwagen op het IJsbeelden Festival.

Ook gipsy muziek ontbreekt niet op ijsbeelden festival. Foto: Fotopersbureau HCA

Nostalgisch tafereel van zigeunerkampje op IJsbeelden Festival.  Foto: Fotopersbureau HCA

 

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar extra groots uit. Meer dan 100 ijssculpturen en sneeuwbeelden tot wel 6 meter hoog. Gemaakt door de 42 beste ijskunstenaars van de wereld met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Music Inspires

Het thema dit jaar is: Music Inspires. Verschillende muziekstijlen, bekende artiesten, Rock ’n Roll, Weense Wals, Reggae, disco, Mozart of Justin Bieber… het komt allemaal langs, uitgehakt uit enorme brokken ijs.
En er is meer te bewonderen. Zoals een nostalgische woonwagen compleet met gipsy danseres en muzikanten, zo ontdekte fotopersbureau HCA, die zo vriendelijk was Het Wiel daarop te attenderen. Wie de maker van dit ijstafereel is, hopen we nog te ontdekken.

Warme kleding

Alle ijsbeelden zijn te bewonderen bij een temperatuur van -8 graden Celcius. Dus warme kleding is zeker een aanrader. Er is ook een horecaterras en een ijsglijbaan.


Het festival duurt tot 5 februari en is dagelijks geopend van 10 – 19 uur. Vanaf maandag 9 januari van 10 – 17.30 uur.
Plaats: Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost, makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en auto.
Kaartjes kunnen worden gekocht aan de kassa ter plaatse of bestel je tickets online.
Ben je lid van de ANWB? Dan kun je profiteren van een speciale ledenkorting. Neem dus je pasje mee naar de kassa van dit evenement!

Geef een reactie

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.