Peter Jan Rens start hulpactie voor failliet circus Renz

Gepubliceerd op 7 oktober 2015 door redactie Het Wiel

Het doek is gevallen voor circus Herman Renz. De belastingdienst heeft maandag het circus in beslag genomen vanwege een schuld van 130.000 euro. Alle 65 medewerkers staan op straat. Directeur Milko Steyvers betreurt de beslaglegging. “Als ze maar iets langer de tijd hadden gegeven, dan was dit niet nodig geweest. September, oktober en november zijn de beste maanden voor het circus. Maar tijd was mij blijkbaar niet gegund”, zegt een geëmotioneerde Steyvers in het AD.

Inmiddels heeft Peter Jan Rens (64) een actie op touw gezet om het noodlijdende circus te helpen met een doorstart. Als het lukt, moet het circus voortaan verder als circus Rens (met een ‘s’), schrijft de oud-presentator op zijn facebookpagina. “Het liefst richt ik nu meteen CIRCUS RENS op en neem Milko en alle artiesten in dienst om Circus Renz (failliet) een doorstart te geven.”
De oud-presentator zoekt daarvoor de hulp van mensen die het circus een warm hart toedragen. Zijn eerste doel is om een circustent op te zetten. Daarvoor vraagt hij de steun van particulieren, bedrijven en bezoekers. Hij wil het liefst dat 100.000 mensen op voorhand beloven een kaartje te kopen als Circus Rens in de buurt is.

Geef een reactie

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.