Sprookjesboek voor de ‘grommen’

Gepubliceerd op 20 december 2017 door redactie Het Wiel

Een koning en koningin verlangen al heel lang naar een grommetje. Als de koningin in bad scheft om zich te plompen, scheft er plots een kikker uit het majem en preuvelt: “Als het jaar voorbij is, zul je grannig raken en een grommetje bedissen”….

Geen idee wat hier staat? Dan is het misschien tijd voor een lesje Bargoens: de geheimtaal die oudere woonwagenbewoners misschien nog wel redelijk onder de knie hebben, maar die onder de jongere generatie tot uitsterven is gedoemd. Tijd, vond Cees Groenendaal (alias Coen de Raere) om kinderen het bargoens spelenderwijs te leren. En zo ontstond zijn Sprookjesboek voor de ‘grommen’.

Diploma
Het boek is (nog) niet in drukvorm verkrijgbaar, maar u kunt het hieronder downloaden en zelf uitprinten of laten kopiëren en inbinden bij bijvoorbeeld een (online) copyshop of online uitgever.
Als extra aardigheid heeft de schrijver/vertaler van het sprookjesboek achterin een diploma laten opnemen waarop de naam van uw kind kan worden ingevuld als alle sprookjes uit zijn en hij of zij de woorden (een beetje) onder de knie heeft. En ter verduidelijking van het bargoens: achterin het boek is ook een woordenlijst opgenomen waarin van alle bargoense woorden de Nederlandse betekenis wordt uitgelegd.  

Sprookjesboek ‘Voor de grommen’

Reacties

Geef een reactie

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.