Tekort woonwagenstandplaatsen aangekaart bij vaste Kamercommissie SZW

Gepubliceerd op 1 oktober 2014 door redactie Het Wiel

Vertegenwoordigers van Sinti, Roma en woonwagenbewoners zaten maandag 29 september aan tafel bij de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De commissie wil, door middel van een serie rondetafelgesprekken, haar kennis over de drie groepen vergroten.

De belangrijkste thema’s die aan de orde werden gesteld door de betrokkenen: het tekort aan woonwagenstandplaatsen en het opheffen van standplaatsen door gemeenten, waardoor kinderen gedwongen worden te verhuizen naar een huis; en discriminatie en uitsluiting.

Ook was er stevige kritiek op de massale politie-invallen in woonwagencentra, waarbij hele centra worden afgezet en alle bewoners die er wonen als verdachte worden beschouwd en behandeld. Dit gebeurt ook niet in andere woonbuurten of straten, aldus de betrokkenen.

Lees meer in het komende Wiel, nr. 6.

(foto: Peter Jorna)

Reacties

  1. Wordt hoogdringend tijd dat er wat gebeurd op dit vlak. staanplaatsen voor ons woonwagenbewoners. oak onze cultuur niet af. voor buitenlanders wordt gezorgd. huis ocmw en wat nog allemaal? denk eerst aan je eigen volk!!! Wij zijn hier geboren Belgen, al generaties lang. neem nu de gevangenissen, overbevolkt. 65% buitenlanders 25% burgers 10% zigeuners woonwagenbewoners, wie zijn de bandieten? onze kinderen zullen steeds tot de categorie kansarmen behoren. geef ons vaste staanplaatsen zodat onze kinderen niet steeds van school moeten veranderen. en ook een stiel kunnen leren of een diploma kunnen behalen. wij willen best betalen voor onze plaats, moeten wel een kans krijgen. zo denk ik erover. wij alle woonwagen bewoners, getekend Pfaff Louis

  2. Wij staan met een woonwagen aan het damsterdiep in groningen, al 30 jaar met mijn gezin, mijn dochter en mijn zoon, allemaal in een woonwagen. Nu moeten wij er weg maar ze hebben geen andere plaats voor ons, en nu dan?

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.