Verzet tegen uitsterfbeleid woonwagens in Wapenveld

Gepubliceerd op 13 mei 2015 door redactie Het Wiel

Na de acties van Tom de Booij en Klompen Jan, het opnemen van de woonwagencultuur op de nationale lijst van cultureel immaterieel erfgoed, en tot slot de uitspraak van het College van de Rechten van de Mens, verheffen in steeds meer gemeenten bewoners hun stem tegen het opheffen van standplaatsen. Zo ook in Wapenveld en Elburg, waar de familie Goudsmit vecht voor het behoud van hun locaties.

Vooral aan de Krimpenbos in Wapenveld (gemeente Heerde) zijn de consequenties van het uitsterfbeleid goed zichtbaar. Op de eens 15 standplaatsen tellende locatie staan nog maar twee woonwagens.

…Lees meer over de strijd van de familie in aankomend Wiel, nummer 3-2015.

En hier wat eraan vooraf ging: het getreiter van de gemeente, de afbraak van het speeltuintje en het eenzijdige besluit van B&W van Heerde om de locatie in Wapenveld een ‘zachte dood’ te laten sterven. Werkt de link niet, typ dan in het zoekveld  Krimpenbos, Wapenveld of Heerde.

Reacties

  1. ik ben ook uit een woonwagen maar als (ouwe liedje) op elkaar hadden gehouden en t nooit zo ver hadden laten komen hadden we t gewonnen maar wat is er nou? ieder voor zichzelf en de rest mag barsten. duidelijk gezien hoe dat in maastricht ging, dat zijn echt boeren. eerst even 80 rooitjes neertelllen voor de plek. maar gaat er een dood dan moet de wederhelft maar kijken bij familie of dergelijks, de 80 rooitjes konden zij pachten maar dood? niks terug dus je koopt een stuk grond die helemaal niet van de woonwagen bewoner is. en wie heeft er zo maar even 80000 euro? OP rotten

  2. Je moet js kijken hoeveeel huizen er start klaar gemaak worden voor de buiterlanders en wij als kampers reizegers mogen geen plek behouden en willen ze uit laten sterven kom op man en doe dat gewoon niet… pffff zo moe van die tering wet hier in nederland

  3. Ik ben solidair met de familie Goudsmit en alle andere reizigers in Nederland. Zij verdienen gewoon een goede plek in onze samenleving en hun cultuur moet behouden blijven voor volgende generaties!

Geef een reactie

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.