Vooroordelen woonwagenbewoners centraal in EO-uitzending

Gepubliceerd op 24 september 2014 door redactie Het Wiel

Wordt het een zoveelste aaneenschakeling aan vooroordelen over bewoners van woonwagens die vanavond via de beeldbuis de huiskamer in worden geslingerd? Of probeert de EO  met een ‘pakkende kop’ vooral kijkers te trekken – hoe dan ook over de hoofden van woonwagenbewoners heen – en wordt de soep in werkelijkheid niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend?

De titel van het programma  3Onderzoekt zet bij voorbaat in elk geval de toon: “Het woonwagenkamp, broedplaats van criminelen en volkszangers”. Net als de omschrijving op de website van de EO: “Woonwagenbewoners hebben een slechte naam. Ze stelen, telen wiet en betalen geen belasting. Waarom wordt de ene kamper een crimineel en de ander een succesvol volkszanger? Een dubbelportret.”

Kijk en oordeelt u vanavond vooral zelf. Hier alvast een voorbeschouwing: http://www.eo.nl/beam/programma/3onderzoekt/

3Onderzoekt, 21.55 uur, Ned 3

 

Reacties

 1. Laat ze toch lekker een ordeel/vooroordeel hebben.!
  Ik skeit op die kaffers.!

 2. Ik vind het nergens op slaan dat menseneen voor oordeel hebben , overal heb je rotte apppels niet alleen op het kamp. En tuurlyk zitten somige in de drugs maar en dus ? Je heb genoeg huis bewoners die er ook in zitten hoor.. en wat ik oomaltyd zo erg vind is dat als er wat op het kamp gebeurt is het gelyk owh daar ophet kamp, en als er wat gebeurf op nmmr 15 in een hiis dan is het wel owh ja dievan nummer 15. En mensendenken vaak dat mensen van het kamp vies zyn, terwyl het gewoon egt sgone mensen zyn.. je moet niet voor niks je sgoenen uit als je binnen kom. Weetje, op een kamp wonen heb zo ze voor delen en ze na delen.. maar dat heb je overal tog!

 3. punt 1 woonwagenbewoners zijn al 33 jaar mijn schoonfamilie en ik ging er als kind ook al mee om. Mijn zoon is half half maar voelt zich geheel woonwagenbewoner. Voor alles en iedereen overal heb je rotte appels tussen alle lagen van de bevolking het is zo makkelijk om een groep over 1 kam te scheren. Hun cultuur belichten is interessanter daar gaat het om. En ik als burger met man als woonwagenbewoner weet er alles van om in hun cultuur te integreren. Mijn man is nu 8 jaar dood maar ik heb nog steeds hun gewoontes verweven in mijn burgerbestaan en ben nog steeds met veel warmte hun schoonzus en tante.

 4. Nou waarom is de ene burger moordernaar , drugshandelaar, of een of andere crimineel en de andere burger netjes , nou om dat het ene mens de andere niet is

 5. het maakt mij niet uit wat ze zegen over kampers IK BEN ER 1 EN BEN ER TROTS OP Wij bloeden , ademen en schijten net als deburgers ! Dat spreekt voor zich

 6. Vind het toch weer lullig dat er staat crimineel of volkszanger. Ik zelf ben ook een woonwagenbewoner en ik werk hard voor me geld! Niet door wiet te telen maar door echt te werken. Door zulke dingen krijgen wij de woonwagenbewoners die niks met criminele dingen te maken hebben een slechte naam! Heel zonde.

 7. niet slecht miste tradities zoal bv dat ze geen koude kant kennen zo wordt de dakloze in de familie opgenomen zo noemen ze mij ome tom

 8. niet. slecht ik miste tradities
  bv d ar ze geen koude kant kennen zo wordt de dakloze in de familie op genomen zo noemen ze mij ome tom g
  t

 9. het beeld dat men in de loop der jaren geeft van de reiziger –woonwagenbewoner begint al voor de oorlog opgejaagd als dieren hoevelen zijn er vergast en dood geschoten na de oorlog wederom opgejaagd als dieren men wou hen niet in hun buurt hebben de dorpen toendertijd want de reizigers –woonwagenbewoners waren dieven konden hun handjes niet thuis houden terwijl de vrouwen gingen venten met van alles en nog wat van knopen ,pleisters ,weven ,op het land bij den boer mee helpen ,de manne scharen ,messen slijpen ijzer handelen en als dat klaar was werd men weer verwijderd en zo ging het jaren en jaren door en nu in deze tijden weer het zelfde verhaal ,ze zijn criminelen ,wiettelers maar luister der zitten er ook meer dan genoeg onder de burgers met wiet zolders ,laboratoriums en ook criminelen waarom alles weer over een kam scheren belachlijk laat ze maar eens zien en horen het mooie lied ,,,in een woonwagen ben ik geboren … mijn lievelingslied al jaren maar men moet ook de woorden goed beluisteren en begrijpen want het is wel de waarheid

 10. Wat zijn er vieze domme mensen met hun vooroordelen .en dan van een omroep EO.
  evangelische omroep. Ze zouden zich echt moeten schamen!!!

 11. Geef je mening vooral ook door aan de EO als het programma een verkeerd beeld schetst, daar kunnen ze alleen maar van leren.

 12. Niet elke woonwagenbewoner is crimineel of wietteler.
  Er zijn er ook een hoop die wel hard moeten werken voor hun geld…!!

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.