Woonwagen nog steeds niet als normale woonvorm geaccepteerd door verzekeraars

Gepubliceerd op 13 september 2016 door redactie Het Wiel

W16_4_wagen_Donkervoort‘Reaal verzekert het allemaal’ was jarenlang de slogan van een van Nederlands grootste verzekeraar. En dus ook woonwagens, die net als woningen een normaal geaccepteerde woonvorm zijn volgens de Woningwet. Maar groot is de verbazing en ontsteltenis bij bewoners van woonwagens als in juli plots een brief van Reaal Schadeverzekeringen N.V. in de bus valt. De verzekeraar zegt de inboedel- en opstalverzekering op. Niet omdat de klanten uit de woonwagen niet trouw hun – toch al hoge – premie hebben betaald, maar omdat Reaal verlies zou maken op de verzekering. En Reaal is lang niet de enige die woonwagenbewoners weigert te verzekeren, zo blijkt uit een artikel in Wiel 4. Sterker: van alle verzekeraars in Nederland is Interpolis de enige die woonwagens verzekert: onder de gewone woonhuisverzekering, daar waar het thuis hoort.

Alle klachten van bewoners van woonwagens die door Reaal zijn gedupeerd – in totaal gaat het om 200 verzekerden, aldus Reaal – worden landelijk gebundeld en in behandeling genomen door het bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden. Zij bekijkt nu of de klachten terecht zijn en welke vervolgstappen eventueel kunnen worden ondernomen.

Ook gedupeerd door Reaal of een andere verzekeraar? In het laatste Wiel vindt u een lijst met adressen van alle antidiscriminatiebureau’s in het land waar u met uw klacht terecht kun. Of klik op deze link.

In het komende Wiel gaan we verder in op de reden van verzekeraars om woonwagens niet te willen verzekeren.

 

Reacties

  1. Woonwagens zijn ook niet normale woningen. Vaak zijn er criminele zaken aan de gang en is het niet prettig bij een kamp in de buurt te wonen. Groot gelijk verzekeraars hogere kosten rekenen voor deze kleine probleem groep / kermisklanten.

Geef een reactie

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.