Naar nieuw woonwagenbeleid

Gepubliceerd op 23 oktober 2013 door redactie Het Wiel

Naar nieuw woonwagenbeleid

Versteend wonen op woonwagenlocaties mag worden gepromoot, maar het mag bewoners niet opgelegd worden. Vrijheid van keuze moet voorop staan bij de huisvesting van woonwagenbewoners. Dat stelt de landelijke Taskforce in oprichting in een pas gepresenteerde notitie waarin zij haar ideeën uiteenzet voor toekomstig woonwagenbeleid. (Wiel 7-2009)

(Foto: uit de serie “Bij de burgers af” van Dennis Wisse over de afbraak van woonwagencentrum Escamplaan in Den Haag waarbij de bewoners gedwongen werden te verhuizen naar woningen.)


Amsterdamse woonwagenvrouwen in beweging

Sinds 1 januari is de nieuwe Overlegwet van kracht. Deze wet verplicht verhuurders om over tal van zaken overleg te voeren met de huurders. In deze wet worden woonwagenbewoners ook genoemd als overlegpartners. Cathy Kabalt van het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW) zag haar kans en begon rond te bellen. Inmiddels heeft zij al een groepje enthousiaste woonwagenvrouwen om zich heen verzameld.


Dijkse Boys verloochenen hun wortels niet

Na jaren van opbouw speelt voetbalvereniging Dijkse Boys in de Hoofdklasse B van de zondagamateurs. Ze bezetten nu de tweede plaats en de eerste vier gaan aan het eind van het seizoen over naar de nieuwe Topklasse. De ’trots van woonwagenkamp Helmond’ stoomt op naar het hoogste niveau amateurvoetbal.

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.