O Lungo Drom

De expositie O Lungo Drom – ‘de lange weg’ in het Romanes –  geeft een indruk van het leven van Sinti en Roma door de eeuwen heen, de tradities en in het bijzonder de vervolging tijdens WO II. Op deze wijze wil de stichting O Lungo Drom zorgen voor meer wederzijds begrip. Ook heeft de stichting een handleiding en kijkwijzer bij de tentoonstelling gemaakt speciaal voor scholieren en docenten. 

De vergeten genocide – het lot van Sinti en Roma

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn naast Joden ook honderdduizenden Sinti en Roma in Europa vermoord. Het naziregime vond hen 'onrein' en minderwaardig. Over de genocide op Sinti en Roma is nog altijd weinig bekend. In de digitale tentoonstelling romasinti.eu staat het lot van zes van hen centraal. Zij spreken voor allen die het niet overleefden. Een van hen is overlevende Zoni Weisz die als 7-jarig jongetje zijn hele familie verloor. Ook bevat de tentoonstelling een uitgebreid archief over de Holocaust op Roma en Sinti in Europa. De tentoonstelling is gemaakt in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met de Anne Frank Stichting.

Stichting Sinti Muziek Nederland

De Stichting Sinti Muziek Nederland wil Sinti jongeren in Nederland aanmoedigen en ondersteunen bij het maken van muziek. De stichting verzorgt gratis instrumentale en ensemblelessen voor jongeren. Ook krijgen beginnende musici de mogelijkheid mee te spelen met concerten van professionals en worden speciale jongerenconcerten gegeven.

Sinti Music

Sinti Music verzorgt management, boekingen en support voor Sinti bands. Sinti Music biedt theaters, festivals en evenementenorganisaties een breed scala van bands, die allen op een eigen wijze vorm geven aan hun passie muziek maken.
Sinti Music Records brengt ook cd’s uit op haar eigen label.


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.