Gipsy jazz van vader op zoon

In het verleden was het woonwagencentrum aan de Broekmolenweg in Rijswijk de thuishaven van het Django Reinhardt Festival. Daar groeide ook Zonzo Basily (20) op die, hoe kan het ook anders, gegrepen werd door de muziek van deze legendarische jazzgitarist. Hij maakt als sologitarist inmiddels furore met zijn band de Basily Boys.

Sinti en Roma spil bij integratieprojecten

Verbetering van de positie van Sinti en Roma in de Nederlandse samenleving heeft de meeste kans van slagen als Sinti en Roma hier zelf de spil in vormen. Dat is ongetwijfeld de belangrijkste aanbeveling uit de eerste monitor over Sinti en Roma in Nederland. Het onderzoeksrapport is 3 december samen met een kabinetsreactie naar de Tweede Kamer gestuurd. 

Minister Blok: geen koerswijziging rijksbeleid

Minister Stef Blok van Wonen wil zich niet inzetten voor een andere koers ten aanzien van woonwagenbeleid. Dat heeft de minister 7 november gezegd tijdens een werkbezoek aan de woonwagenlocatie aan de Bleiswijkseweg in Zoetermeer. In een van de woonwagens had Blok een gesprek met een vertegenwoordiging van bewoners over het standplaatsentekort in het land. (Wiel 7-2013)

Verder in Het Wiel:

Woonwagenrecht: schade aan wagen door verzakking standplaats
Prinses Beatrix bij slotakkoord Requiem voor Auschwitz
Slijperij Huiskes: vertrouwd gezicht op weekmarkt
“Mijn cultuur is me heilig”
Nieuw: column Tonny Pruimboom


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.