Het Wiel 2022-1

Eindhoven gaat wachtlijst aanpakken

De gemeente Eindhoven wil het aantal standplaatsen voor woonwagens uitbreiden met 48. Voorlopig zonder nieuwe locaties aan te leggen. Doel is de standplaatsen in te passen op de bestaande locaties. Families willen bij elkaar wonen, zegt gemeentelijk programmamanager Jack van der Bent.

 

Hoe gaat het nu met…René Otto

Tijdens de prijsuitreiking afgelopen november hield hij er niet echt rekening mee dat hij zou winnen. Toen de winnaar bekend werd gemaakt begon hij al te klappen, tot doordrong dat hij zijn eigen naam had gehoord. De prestigieuze Gouden Zandloper voor beste jurist /advocaat onder de dertig was voor hem, René Otto. Als advocaat bij Van Iersel Luchtman in Breda heeft hij, als eerste in Nederland, een juridische afdeling opgezet voor de game-industrie.

 

Woonwagenbewoners actief bij komende verkiezingen

 • Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Belangrijke verkiezingen, want de gemeenteraad beslist uiteindelijk welk beleid er in een gemeente wordt gevoerd. En dus ook of er bijvoorbeeld wel of geen uitbreiding komt van woonwagenstandplaatsen. In dit Wiel daarom extra veel aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen. En een aantal woonwagenbewoners en bewoners met roots in de wagen die verkiesbaar zijn als gemeenteraadslid stellen zich aan u voor:
 • Drie generaties vrouwen - Paulien Heesbeen plus dochter en kleindochter - in Haarlem: standplaatsen, ouderen en de jeugd hoog op de agenda.
 • Willie van Veen in Eindhoven: wil niet vóór het stadhuis demonstreren maar ín het stadhuis zitten en meebeslissen.
 • Janus Blouw in Hoorn: liefst nog niet de gemeenteraad in vanwege zijn fulltime baan, maar wel heel actief binnen zijn partij.
 • Wendy Blans in Den Haag: vindt politiek te belangrijk om alleen aan mannen over te laten. 'Dus stem in elk geval op een vrouw!'
 • Desirée Coense-Weber in Den Bosch: wil zich de komende jaren blijven inzetten voor mensen in de knel en de stem van woonwagenbewoners laten horen.
 • Sabina Achterbergh heeft zich ook verkiesbaar gesteld, maar dan als commissielid voor het stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam.  

 

Woonwagenrecht - Belangrijke uitspraken

De rechter in Alkmaar heeft de bewoners van de woonwagenstandplaatsen in Den Helder gelijk gegeven. Zij mogen zeggenschap hebben, zoals was afgesproken met de gemeente, over wie er op een lege standplaats komt te wonen.
Ook de eigenaar van de boomstamwoning in Deventer heeft van de rechter gelijk gekregen; hij hoeft zijn woning niet af te breken, zoals de gemeente eiste, want er zit wel degelijk een vergunning op.  De woning is nog wel een paar centimeters te hoog, maar advocaat Sjoerd Jaasma hoopt dat gemeente en bewoner daarover samen tot een oplossing komen.

 

Tonny zoekt talent - Hubert Geven uit Apeldoorn

Reizigers en sport, het blijkt vaak een goede combinatie. Vooral in vechtsporten en voetbal zien we veel talent. Sport verbroedert, sport is gezond en sport is leuk. Over sport kan je uren praten. In ‘Tonny zoekt Talent’ gaat Tonny Pruijmboom op zoek naar sportverhalen van reizigers. Van vechtsport tot darten en van voetbal tot wielrennen. Deel 1:  MMA, Hubert Geven uit Apeldoorn

Verder in dit Wiel
 • Nieuws van de VSRWN: Woonwagenbewoners actief in de politiek
 • Nieuws van de VBWN: Aanbevelingen VBWN over de nieuwe Huisvestingswet
 • Waar stem je voor bij de gemeenteraadsverkiezingen
 • De hoge energierekening en compensatie
 • Nieuws kort

 


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.