“Het beleid is hier: alles beloven, niks doen”

Meer dan 20 jaar is er uitbreiding beloofd. En nu denkt de gemeente Kampen weg te komen met nieuwe bestrating op de Wielstraat, renovatie van de riolering en het brandwerend maken van schuurtjes? Niet als het aan de bewoners van de Wielstraat ligt. Zij willen dat Kampen zich houdt aan haar woord: meer standplaatsen, of desnoods 'huisjes’ voor de jongeren.

“Binding met club is terug op het kamp”

Voetbalclub WKE ’16 (Woonwagen Kamp Emmen) heeft de weg naar boven in geslagen. Hun standaardelftal werd eind april met overmacht kampioen in de Drentse 5e klasse E, de laagste amateurklasse. “Niet meer - zoals voorheen - veel spelers van buitenaf aantrekken, maar met eigen talenten de komende jaren zo goed mogelijk presteren. Dát is ons doel”, zegt voorzitter Harm Bakker van WKE'16.

Eindelijk relaxen op De Birkt

De zomer is aangebroken op het Amersfoortse woonwagencentrum De Birkt. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Dertig jaar lang is door de gemeente weinig aandacht besteed aan de locatie, die eigenlijk voor tijdelijk gebruik was bedoeld. Maar nu nadert de renovatie haar einde. Het resultaat? Prachtig, vinden de bewoners.

De vrijheid van mijn woonwagenhart

Deze zomer heeft Helena Rangé (pseudoniem) het boek De vrijheid van mijn woonwagenhart uitgebracht. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het boek over de reizigerscultuur. Een roman met een lach en een traan, waarin een Nederlandse reizigersfamilie enkele decennia wordt gevolgd. Mede met de opbrengst van haar boek hoopt Helena haar zoon, die MS heeft, te kunnen helpen met een behandeling in het buitenland.

Verder in Het Wiel:

  • Woonwagenrecht: Uitsterfbeleid Rotterdam nu ook onder de rechter en Amsterdam mag zich verantwoorden voor het Mensenrechtencollege
  • Tonny’s column: Wie kent ze nog, de schilderijen van het zigeunermeisje en de jongen met de traan
  • De Birkt in vogelvlucht
  • Terug in de tijd: Beukbergenplein
  • De communie van Joop en Romy
  • Europees parlement belooft onderzoek te doen naar Nederlands woonwagenbeleid, dankzij actie Klompen Jan en Tom de Booij
  • Het ‘meeneemhuis’ of ’tiny house’
  • en tot slot: Trots op… en Liefs van..

Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.