Nieuwe vereniging Sinti, Roma en Woonwagenbewoners stelt zich voor

Goed onderwijs, begeleiding naar werk, gelegenheid om te sporten, leefbare woonwagenkampen en uitbreiding van standplaatsen; dat zijn de speerpunten van de vorig jaar opgerichte Vereniging Sinti, Roma en Woonwagenbewoners Nederland (VSRWN). Het bestuur van VSRWN stelt zich voor.

Op zoek naar een standplaats

Een stop op staanplaatsen, leegstaande staanplaatsen, opgeheven staanplaatsen. Jonge woonwagenbewoners die willen uitvliegen om een eigen nest te bouwen, kunnen vrijwel nergens terecht. Dus trekken ze noodgedwongen hun eigen plan en plaatsen illegaal een wagen. Zoals Guus en Soraya uit Hoofddorp deden.

Weerzien op de Skoatter Merke

Uit alle windstreken komen ze, de reizigers die rond het Pinksterweekeinde in Oudeschoot bij Heerenveen neerstrijken. Voor de gezelligheid, om familie, vrienden en kennissen te ontmoeten. Het gros komt met de caravan, een klein aantal met de wagen, soms met paarden ervoor. Want dat is de aanleiding: misschien kunnen ze nog handel doen op de paardenmarkt die elke Pinkstermaandag tienduizenden bezoekers van de Skoatter Merke in Oudeschoot trekt.

Verder in Het Wiel:

Karin Welsing, gewoon zoals zij is
Oproep: stagebegeleiders en -bemiddelaars gezocht
Plannen voor Leyweg niet openbaar
In memoriam: juffrouw Miep Thijssen
Zo woon ik: naast treiterende buren


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.