Honderden standplaatsen nodig in Limburg

In de provincie Limburg zijn de komende tien jaar enkele honderden extra standplaatsen nodig. Dat blijkt uit het behoefte-onderzoek dat de provincie in samenwerking met de gemeenten heeft gehouden. Een goed initiatief dat wellicht opvolging verdient in ook andere provincies.

Raad Roosendaal eist actie van wethouder

In Roosendaal is een groep woonwagenbouwers, die vorig jaar al aan de bel trok bij de gemeente vanwege het standplaatsentekort, opnieuw aan het protesteren geslagen. Dit keer niet met een korte actie voor het gemeentehuis, maar met een demonstratie die inmiddels al meer dan een maand duurt. Volgens verantwoordelijk wethouder Toine Theunis wil de gemeente wel uitbreiden. Alleen: dat kost tijd.

NWWI dwarsligger bij taxaties

We hebben het al vaker aangekaart: het verkrijgen van een hypotheek voor een woonwagen blijft een moeizame, zo niet schier onmogelijke zaak. Heb je eindelijk een welwillende hypotheekverstrekker gevonden, dan moet je nog aan de voorwaarden van de Nationale Hypotheekgarantie voldoen. Daarvoor is een gevalideerd taxatierapport nodig. En daar stuiten veel woonwagenbewoners op een torenhoge en vaak zelfs onoverbrugbare hindernis, zo blijkt uit signalen die Het Wiel krijgt.

Gradus & Bets: 60 jaar getrouwd

Het was liefde op het eerste gezicht toen ze elkaar ontmoetten in een cafeetje in Den Bosch. Gradus vroeg Bets ten dans. “Zo charmant was hij wel”, zegt Bets. “En sindsdien zijn we niet meer van elkaar af geweest.” Op 16 juni jongstleden vierden Gradus (82) en Bets Damen (81) hun60-jarig huwelijk. En als ze de tijd hadden, zouden ze daar graag nog een zestig jaar aan vastplakken, aldus het diamanten bruidspaar.

Verder in Het Wiel:

  • Column Tonny: Ik ben slecht nieuws moe…
  • Boek ‘Jeep van Kamp tot Kamp’
  • Tegemoetkoming NS transporten WOII
  • Alle tips om energie te besparen nog eens op een rij
  • Nieuws kort

Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.