Annie Mirosch luidt noodklok over standplaatsentekort

W16_3_Annie_MiroschDe Friese gemeente Smallingerland heeft ruim twintig jaar niets met de uitbreiding van woonwagencentra gedaan. Pas na een noodkreet in april 2015 kwam de trein in beweging. Gesprekken, inventarisaties en een verkenning resulteerden in een wensenlijst voor 33 nieuwe  woonwagenstandplaatsen.

“Als we er in eerste instantie 25 plaatsen bij krijgen, dan kunnen we daar goed mee uit de voeten'', vertelt gangmaker Annie Mirosch uit Drachten, die de belangen behartigt van de Roma en woonwagenbewoners in Smallingerland. (foto: Noordoost.nl)


 

Gesteggel over Hoornse Bobeldijkerweg duurt voort

Er lijkt maar geen einde te komen aan de onzekerheid voor de bewoners van de Hoornse Bobeldijkerweg. Krachttermen werden er gebruikt tijdens de raadsvergadering van 24 mei waarin het falende woonwagenbeleid werd besproken. Maar al wat het de bewoners heeft opgeleverd zijn vier nieuwe huurwagens. En, na meer dan tien jaar, eindelijk een einde aan de brandgevaarlijke situatie op het oude deel van het centrum.
Maar voor de kinderen op de wachtlijst is nog steeds niets geregeld. Dankzij voortdurend gesteggel tussen woningcorporatie Intermaris en de gemeente Hoorn. Foto: Donkere wolken blijven zich samenpakken boven het woonwagencentrum aan de Bobeldijkerweg. (foto: gemeente Hoorn)


 

De communie van Bert en Shania; een dag om nooit te vergeten

W16_3_communie_BertW16_3_Communie_ShaniaOp menig woonwagencentrum in vooral het zuiden van het land, wordt traditiegetrouw in de maanden mei en juni groot uitgepakt bij het jaarlijkse communiefeest. Dit jaar gebeurde dat onder meer in Ossendrecht waar Bert van zeven woont en in Eindhoven waar de wagen staat van Shania, acht jaar. Mocht Bert in een heuse stoer beschilderde vrachtwagen richting kerk; voor Shania stond de koets paraat mét een actrice in de rol van Anna van Frozen... (foto's: Rombout Art)


 

Gedicht: Reizigers

SpeciaalW16_2_Tony_Pruimboom voor de lezers van Het Wiel, gemaakt door onze vaste columnist Tonny. Een voorproefje van de eerste twee strofen:

Reizigers zijn er al eeuwen lang
Toch is de maatschappij soms bang...
Reizigers zijn overal op deze aard
En toch vindt het volk ze soms niets waard

Echter is dit volk trots en fier
En hebben respect voor mens en dier
Kijken terug op een rijke cultuur
Van karakter zijn ze echt en puur

(.....)


 

Verder in Het Wiel:

 En verder:
o Reizende tentoonstelling Sinti en Roma door de eeuwen heen
o Tonny’s column: Een avontuurlijke vakantie in Cuba
0 Benfietconcert voor stichting Travellers United Nederland (TUN
0 Wie herkent zich in deze prachtige jaren ’60 foto gemaakt in Huis ter Heide
o Grote huurachterstand is schuld iedereen
0 Waarom taxatie van uw woonwagen
0 Toen Het Wiel begon te rollen, deel II
0 Zilver voor Anique op NK Turnen
0 Muziek uit de wagen – Kort nieuws  – Allemaal familie – Liefs van…


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.