Wereldkampioen Nieky Holzken maakt zijn droom waar

Bijna vijf jaar geleden stond Nieky Holzken ook in Het Wiel. Hij vertelde toen over zijn droom om wereldkampioen kickboksen te worden. Die droom heeft hij waargemaakt. Zaterdag 21 december versloeg hij Joe Valtelli in Tokio, in de finale van het honderdduizenddollartoernooi van de grootste kickboksbond in de wereld.

Hypotheekverstrekker Aegon discrimineert oordeelt mensenrechtencollege

Mag een hypotheekverstrekker een hypotheek voor een woning weigeren omdat deze op een woonwagenlocatie staat? Nee, heeft het College voor de Rechten van de Mens onlangs beoordeeld. De hypotheekverstrekker, in dit geval Aegon Hypotheken BV, maakt zich daarmee schuldig aan onderscheid op grond van ras. 

Samen het verschil maken

De 27-jarige Mathinus uit Steenwijkerwold probeert bij de verkiezingen van 19 maart een plekje in de gemeenteraad van Steenwijkerland te bemachtigen. Als woonwagenbewoner in hart en nieren heeft hij warme gevoelens bij de uitgangspunten van de PvdA. “Wij hebben grote families en helpen elkaar zoveel mogelijk. Socialisme zit ons in de genen, alleen is er nooit een politiek stempel op geplakt.”

Verder in Het Wiel:

Woonwagenrecht: hoe werkt de gemeente
Sinti en Roma aan het woord over hun toekomst
Foto’s uit de oude doos
Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie brengt advies uit
Woonwagenbewoners Bergen op Zoom krijgen ruimte om te wonen zoals zij willen


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.