"Mijn barbecue gaat nog steeds op gas"

De eerste volledig gasloze woonwagenlocatie bevindt zich in Bergen op Zoom. Maar woonwagencentrum Orgelplein in Eindhoven had vorige zomer de primeur met de eerste gasloze 'woonwagenwoning'. Tien maanden later zijn Menne, zijn vrouw en dochter al helemaal gewend.

Ja, ik wil!

Zij is opgegroeid op het grootste woonwagencentrum van Sneek. Hij is van de kermis, is er geboren en getogen. Begin dit jaar gaven ze elkaar het ja-woord, na een relatie van tien jaar. Zo veel jaar staan ze ook al weer samen op de kermis, met hun attractie Breakdance. Maar dit jaar staat de Breakdance stil, vanwege de coronacrisis.

Het relaas van Settela Steinbach

Haar gezicht dat net door de deuren van de treinwagon steekt, staat symbool voor de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Settela Steinbach, het meisje waarvan lang werd gedacht dat ze Joods is.  Amateurhistoricus Rob Hendrikx dook in de familiegeschiedenis van Settela, en schreef er een 400 pagina's dik boek over. Vol met bijzondere foto's uit het familiearchief.

Voetballer Jantje Dommerholt en zanger Jan Booi vormen een twee-eenheid

In Sneek kent bijna iedereen Jantje Dommerholt wel, als voetballer wel te verstaan. Maar wie is Jan Booi? "Dat is de artiestennaam van Jantje Dommerholt, maar dat hoeft allemaal niet in de krant. Oma heeft mij gewoon bij de gemeente aangegeven als Jantje Dommerholt, ik ben de zoon van As Booi en Engel Dommerholt. Klaar!" 

Verder in Het Wiel:

  • In Memoriam: drie strijdbare vrouwen
  • Woonwagenrecht: ontruiming standplaats
  • Geen werk, geen overheidssteun – In het nauw door de crisis
  • Klein verdriet in coronatijd: de communie gaat niet door!

Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.