Kerkrade heeft weer oog voor woonwagenbewoners

Soms lukt het om op te komen voor je recht. In Kerkrade sprak een bewoner in het gemeentehuis de raadscommissie toe. Hij wil een einde aan het uitsterfbeleid, waardoor een woonwagenstandplaats wordt opgeheven als die wordt verlaten. De wethouder belooft nu dat het gaat veranderen. 

Emmen gaat slecht onderhouden locaties eindelijk opknappen

In verschillende gemeenten in het land is het treurig gesteld met de situatie op de kleine woonwagenlocaties. Zo ook in Emmen. Door gebrek aan bestuurlijke interesse en daadkracht wonen mensen op niet onderhouden terreinen en in wagens waar vocht en schimmel vrij spel hebben. Tot wanhoop van de bewoners. De gemeente heeft beterschap beloofd en wil de woonwagenlocaties eindelijk gaan opknappen.

Europa dichter bij de wagen

Nu het wonen in een wagen steeds meer onder druk staat bij gemeenten en ‘Den Haag‘, biedt ‘Europa’ wellicht een handreiking. In de vorige aflevering van het Wiel is uitvoerig stilgestaan bij de Raad van Europa, het orgaan van de mensenrechten, dat zetelt in Straatsburg. Deze keer iets meer over zijn broertje dat steeds groter wordt: de Europese Unie, met Brussel als thuisbasis. 

Verder in Het Wiel:

Rein Mercha droomt van internationale doorbraak
Woonwagenrecht: gemeente sloopt woonwagen
“De Pruijmers komen uit Ketsheuvel”
“Wij doen ons best, dat wordt nooit genoemd”
Handelaar in goud Peter Sintibin


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.