Het Wiel 2022-5

Oppermachtig motorcrosser Nancy van de Ven 

Voor Nancy van de Ven (24) uit Vlissingen is 2022 een jaar vol overwinningen geworden. Ze heeft zo'n beetje alles gewonnen wat er voor vrouwen te winnen valt in een van oudsher mannensport. Ze is Nederlands kampioen, Italiaans kampioen én als eerste Nederlandse vrouw wereldkampioen motorcross.  In Tonny zoekt talent vertelt Nancy over haar grote passie. 

 

Bosserveldlaan Beek krijgt nieuwe huurchalets

Woningcorporatie ZOWonen vervangt acht verouderde particuliere woonwagens voor acht nieuwe huurwagens.  Over een half jaar kunnen de families Weiss en Steinbach in hun nieuwe chalets aan de Bosserveldlaan in het Limburgse Beek trekken. Een verhaal met hoop, woede en weemoed.

 

‘Ik heb geleerd dat het juist een kracht is te vertellen dat je die achtergrond hebt’

Als er iets is waar Mark Achterbergh-Copier (35) niet tegen kan, is het onrechtvaardigheid. Het was zijn drijfveer om bij de politie te gaan, om zich in te zetten voor Roze in Blauw, en om uiteindelijk ook de politiek in te gaan. Hij is sinds 2019 gemeenteraadslid voor de VVD in Haarlemmermeer, waar hij dit jaar aan zijn tweede termijn is begonnen. Een interview.

 

Hooggeëerd publiek...

Er trekt sinds vele jaren weer een groot rondreizend circus door het land, Nationaal circus Hollandia. Wie zijn de mensen van het circus, wat is hun achtergrond en waar komt hun passie voor het circusleven vandaan? Het Wiel zocht de imposante tent van Hollandia op en sprak drie jonge talenten en twee gezichten achter de schermen: de geboren circusman, de jongleur, de acrobaten en de wereldreiziger.

En verder:

  • Woonwagenrecht: over de Woo (Wet Open Overheid)
  • Interview volkszanger Sander Kwarten
  • Vereniging Behoud Woonwagencultuur in Nederland: de toewijzing van standplaatsen
  • Woonwagen Belangen Nederland: reactie op concept-beleidskader Amsterdam
  • Maximale huur standplaats en puntentelling
  • Nieuwe huisvestingsverordening Den Bosch
  • Nieuws kort

 

 


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.