home


Nieuws

80 Jaar na de Zigeunerrazzia

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat op 16 mei 1944 in ons land de zogenaamde Zigeunerrazzia plaatsvond. Ter gelegenheid van dit herdenkingsjaar zijn in meerdere gemeenten activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de vervolging [...] Lees verder »

Samen op reis; Woonwagen Cultuurdag 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum

 

Aanstaande vrijdag 11 augustus vindt op het Entreeplein van het Nederlands Openluchtmuseum de Woonwagen Cultuurdag 2023 plaats. Op deze gezellige middag en avond laat de reizigersgemeenschap ‘gewone burgerbezoekers’ kennismaken met de woonwagencultuur door middel van optredens, een Vooroordelen-tombola [...] Lees verder »

Oproep voor steun van woonwagenbewoners bij rechtszaak tegen gemeente Den Haag

De Stichting Sinti, Roma en Reizigers in Den Haag is een rechtszaak begonnen tegen de gemeente Den Haag. De stichting wil dat de rechter zich uitspreekt over het discriminerende beleid van de gemeente Den Haag tegenover woonwagenbewoners, en dat de [...] Lees verder »

Het lot van woonwagenbewoners tijdens de Watersnoodramp

Op 1 februari 1953, nu zeventig jaar geleden, voltrok zich een natuurramp in Nederland die aan meer dan 1800 mensen het leven kostte. De Watersnoodramp van 1953. Naast talloze huizen en boerderijen werden ook woonwagens door het kolkende zeewater [...] Lees verder »

29 januari: Nationale Holocaust Herdenking Nederland

Ter afsluiting van de activiteiten rond The Holocaust Memorial Day op 27 januari, vindt elk jaar op de laatste zondag van januari in Nederland de Nationale Holocaust Herdenking plaats. De herdenking wordt dit jaar 29 januari gehouden bij het [...] Lees verder »


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist.